Canon van de oncologie

De Canon van de oncologie schetst in 53 thema’s de geschiedenis van de oncologie. Het boek begint met de beschrijving van de behandeling van kanker in het verleden en theorieën over de oorzaak van de aandoening. Ook wordt aandacht besteed aan de toegenomen kennis op het gebied van de anatomie. De ontwikkeling van de chirurgische oncologie komt aan de bod, gevolgd door de ontdekking van de röntgenstraling en de vooruitgang die daarna op het gebied van de radiotherapie werd geboekt. Verder enkele vensters over beeldvormende technieken en de mogelijkheden van cytologisch en histologisch onderzoek. Uiteraard aandacht voor de hormonale therapie en de moeizame periode van het ontstaan van de immunotherapie en de chemotherapie. Ook worden de ontdekking van het oncogen en de daarop gebaseerde doelwittherapie besproken.

                                                                                                                                                                                                         

Deze canon is samengesteld door dr. Vera J. de Ru, prof. dr. Paul J. van Diest, prof. dr. Leendert H.J. Looijenga, prof. dr. Cock J.H. van de Velde en prof. dr. D.J. Theo Wagener.

 

Dit boek is te bestellen voor € 32,50 inclusief btw en verzendkosten (voor bestellingen vanuit het buitenland: € 15,- verzendkosten).